top of page

Varu dot tikai tik, cik man ir

Šīs alkoholiķes galvenais mērķis ir pati dzīve – brīva, priecīga un laimīga. Lai to iegūtu, viņai svarīgi satikt jaunatnācējus, kalpot un nest vēsti.



Manas skaidrības galvenais mērķis

Varu teikt, ka manas dzīves pamats ir skaidrība. Esmu pieņēmusi Pirmo soli un dzīvoju bez ilūzijām, jo zinu, ko man nozīmēs pirmās glāzes pacelšana. Vēlos dzīvot un arī dzīvoju tā, lai es negribētu pacelt šo glāzi – sauksim to par tieksmi.

Dzīvot skaidrā ar AA un Divpadsmit soļu programmu man ir vairāk, nekā dzīvot skaidrā burtiskā nozīmē. Par to pārliecinājos pirms iepazinu AA un Divpadsmit soļu programmu, kad mēģināju atmest dzeršanu ar citām metodēm un dzīvoju “sausā”.

Tātad sanāk, ka manas skaidrības galvenais mērķis ir pati dzīve – brīva, priecīga un laimīga.

Tagad man viss ir vienkārši.

- Kontroli par savu dzīvi nodevu Augstākajam Spēkam, tāpēc esmu brīva.

- Man ir dotas kārtējas 24 stundas skaidrā, jo rītdienu, kā zināms, neviens nav solījis – tāpēc esmu priecīga dzīvot šeit un tagad.

- Esmu pateicīga Augstākajam Spēkam un AA programmai par šo dāvanu – manu otro dzīvi, kuru nevar salīdzināt ar to veco, izmisuma un ciešanu pilno. Es spēju novērtēt, to, kas tagad man ir dots, un tāpēc esmu laimīga.

Protams, ka mērķis nav sasniegts, ir vēl daudz citu lietu, kas kārtojamas, un sapņus arī neviens nav atcēlis, taču, pateicoties mūsu brīnišķīgajai sadraudzībai, maziem soļiem tuvinos tam, lai mana dzīve būtu patiesi brīva, priecīga un laimīga.

Vai man ir svarīgs AA galvenais mērķis un kā es varu piedalīties tā īstenošanā


Nest vēsti alkoholiķiem, kuri joprojām cieš.

Pirms nokļūšanas AA man bija sarežģītas attiecības ar Augstāko Spēku. Biju izmisuma un aizvainojuma pilna – kāpēc vieniem ir dota viegla, laimīga dzīve, bet es esmu nolemta ciešanām un alkoholam. Tad ar mani notika brīnums – apsēdos pie mūsu galda un sēžu skaidrā nu jau vairāk par astoņiem gadiem. Bez Augstākā Spēka un AA programmas tas nebūtu iespējams, taču reizēm uznāk doma, varbūt ar mani notika kāda nejaušība – izņēmums no likuma.

Tāpēc man ir svarīgi pārliecināties un vēlreiz apliecināt sev, ka Augstākais Spēks pastāv un programma strādā. Par to pārliecinos ik reizi, kad atnāk jaunatnācējs un paliek. Paiet laiks, un redzu, ka ar viņu noticis tāds pats brīnums kā ar mani – viņš ir skaidrā, viņš necieš. Tātad arī manai skaidrībai ir svarīgs jaunatnācējs.

Tā kā manai skaidrībai ir svarīgi, lai mums pievienotos arvien vairāk jaunatnācēju, t. i., mūsējo, kas cieš, ir loģiski, ka jānes vēsts un tas izpaužas ļoti dažādos veidos.

Piemēram, domāju, ka jābūt pēc iespējas daudz un pieejamām AA grupām. Nekad nevar zināt, kad noderēs. Ir bijuši gadījumi, kad grupā sēž viens cilvēks, bet tik un tā mēs visi zinām, ka noteiktā laikā un noteiktā vietā sapulce notiek un ir pieejama. Kalpoju grupā un tā ir mana atbildība, lai sapulces noteiktajā laikā ir pieejamas.

Kā jebkurš no mūsu sadraudzības es ar savu dzīvi un piemēru arī nesu vēsti – man izdevās, pamēģini arī tu.

Iepriekšējā dzīvē biju izmisusi, vientuļa alkoholiķe un nedomāju, ka šīs ciešanas kādreiz beigsies. Tomēr, pateicoties sievietēm, ko satiku sapulcē, es noticēju, ka arī sieviešu alkoholisms nav nāvējošs spriedums.

Ar sponsoru izgāju Divpadsmit soļu programmu, sakārtoju dzīvi un dzīvoju skaidrā. Esmu pateicīga, ka varu sponsorējot nodot mūsu vēsti tālāk.

Pašreizējā situācija ar ierobežojumiem izmainīja arī vēsts nešanu plašākā mērogā. Esam ierobežoti rīkot pasākumus klātienē, tikties un dalīties pieredzē ar sabiedrības pārstāvjiem, tomēr informācija par mums ir pieejama un mana atbildība ir būt klāt, kad kāds zvana vai jaunatnācējs atnāk uz sapulci meklēt palīdzību.

Es varu dot tikai tik, cik man ir, bet cenšos to darīt no visas sirds.

Inga


bottom of page