top of page

Vēstījums pudelē

Iesoļojot 2022. gadā, piedāvājam Tev, “Vīnogas” lasītāj, rakstu izlases latviešu un krievu valodā no līdzšinējām publikācijām (lasāmas vai izdrukājamas ŠEIT, abu izlašu rakstu saturs ir atšķirīgs).



Šī ir tikai neliela daļa no visiem 87 rakstiem, kas kopš 2021. gada jūlija līdz decembrim publicēti interneta žurnālā “Vīnoga”. Pāreja uz digitālo formātu izrādījās negaidīti dabiska un, kā redzams jau pēc publikāciju skaita, arī ražīga. Rakstu izlase ir vienlaikus zināms atskats uz līdz šim paveikto (var teikt arī – inventarizācija) un vēlme sasniegt lasītājus, kas dod priekšroku drukātam formātam. Šo apkopojumu var izdrukāt ikviens, kam pieejams printeris, un aiznest uz savu grupu, uz sociālo dienestu vai cietumu. Iedot draugam. Palikt sev zem spilvena un palasīt, ja naktī nenāk miegs.


Aizvadīto mēnešu laikā uzrunājot AA cilvēkus ar lūgumu uzrakstīt par tādu vai citu tēmu, gandrīz vienmēr saņēmām atsaucību. Reizēs, kad uzrunātais atteica, tam bija savi respektējami iemesli. Neslēpšu – aktīvi rakstījām arī mēs paši, redakcijas biedri. Un “Vīnoga” ar savām mēneša tēmām darbojās arī kā sava veida sapulce. No savas pieredzes varu teikt – padalījos par tēmu, kas man rakstīšanas brīdī joprojām bija aktuāla un sāpīga, bet tagad, pārskatot rakstus, redzu, ka esmu izdarījusi savu daļu – atzinusi problēmu pati sev, Augstākajam Spēkam un citiem, palaidusi vaļā, un tagad šajā jomā man viss mierīgi. Tas strādā. Zinu, ka vairākas mūsu tēmas tikušas ierosinātas apspriešanai arī AA grupu sapulcēs, esam saņēmuši pozitīvas atsauksmes gan rakstveidā, gan mutiski, esam saņēmuši uzticības ziedojumus, kas ļaus “Vīnogai” turpināt darbību 2022. gadā. Žurnāls dzīvo.


Taču ir viena lieta, ko man ļoti gribas pieredzēt, bet līdzšinējos mēnešos kopā ar “Vīnogu” tas vēl nav izdevies. Jaunajā gadā es vēlētos atvērt redakcijas e-pastu un priekšā ieraudzīt vēstuli tieši no Tevis. Tas var būt dzīvesstāsts – kā bija, kas notika un kā ir tagad. Tās var būt atmiņas par pēdējo dzeršanu. Tas var būt stāsts par pirmo AA sapulces apmeklējumu. Par to, kā gāji soļus. Kā norāvies, bet atgriezies. Kā dibināji pirmo grupu savā pilsētā. Kā varētu uzlabot Latvijas AA sadraudzības dzīvi kopumā. Par to, kāpēc pēc sapulces nomazgā ne tikai savējo, bet arī citas krūzītes. Kā saskāries ar smagiem pārbaudījumiem, bet nesāki dzert. Par Tavu pieredzi.


Savā dzīvē esmu iztukšojusi daudz pudeļu. Ļoti daudz. Tagad iztēlojos, ka paņemu vienu no tām. Es uzrakstu stāstu par savu slimību un savu veseļošanos un ielieku pudelē, kuru reiz esmu iztukšojusi līdz pēdējai lāsītei (kā gan citādi!), līdz pašam dibenam. Pudeli ar savu atveseļošanās stāstu palaižu interneta okeānā. Es nezinu, kurš to izlasīs, bet varbūt tas būs tieši kāds, kurš tikko iekratījis mutē pēdējo pilīti no savas pudeles dibena. Un pat ja nē, toties manai pudelei tagad ir pavisam jauns saturs.


Atsūti mums savu stāstu!

“Vīnogas” redakcijas vārdā –

Maija


VĪNOGA IZLASE
.pdf
Download PDF • 5.48MB

VĪNOGA IZLASE RUS
.pdf
Download PDF • 3.82MB

Recent Posts

See All
bottom of page