top of page

Mēs neesam slepeni! Kā AA grupai informēt par sevi

Ādažu AA grupas "Upe" pieredze vēsts nešanā.



Mūsu grupas sapulcēs bieži izskanēja jautājums: kā mēs varētu nest vēsti? Kāpēc mums nav jaunatnācēju?

Kā pirmās grupa nodrukāja vizītkartes, ko piedāvājām grupas biedriem un sapulču viesiem. Rezultātu, kā noprotams, praktiski nekādu.

Līdz grupā uzdevām citu jautājumu – vai par mums vispār zina mūsu apkārtnē? Sapratām, ka likt cerības tikai uz AA mājaslapas sapulču sarakstu nevar.

Kādā seminārā biju dzirdējis lietuviešu pieredzi, kā informēt sabiedrību un profesionāļus par Anonīmajiem alkoholiķiem, noorganizējot vietējā pašvaldībā tikšanos un AA prezentāciju. Ieteikums bija vispirms uzrunāt vietējās pašvaldības vadību, nevis doties uz kādu no struktūrām pa tiešo, jo var nākties sastapties ar pretestību vai intereses trūkumu. Mēs sarunājām tikšanos ar domes vadītāju, tajā izstāstījām par AA un iespējām atveseļoties no alkoholisma. Lūdzām iespēju palīdzēt noorganizēt tikšanos ar domes nozaru administrācijas vadītājiem – sociālo dienestu, policiju, ārstniecības iestādi, armijas kapelānu un citiem domes pārstāvjiem. Mums izrādīja lielisku pretimnākšanu, domes vadītājs piedāvāja telpas un noorganizēja tikšanos ar darbiniekiem. Mēs no AA Sabiedrības informēšanas komitejas pieaicinājām biedrus, kuriem bija pieredze ar šādu pasākumu norisi.

Tagad sociālais dienests mūs iesaka saviem klientiem. Īrējam telpas Ādažu medicīnas centrā, blakus Neatliekamās palīdzības brigāžu punktam. Vizītkartes esam izdalījuši cilvēkiem, kas nav AA biedri. Pēc gada bijām atkārtotā vizītē pie domes vadītāja, pašvaldības policijas priekšnieka un sociālā dienesta vadītājas, atgādinājām, ka joprojām notiek sapulces (izņemot tos periodus, kad tas nebija atļauts sakarā ar ārkārtas situāciju).

Neteikšu, ka jaunatnācēji plūst kā upe, bet par mums zina apkārtnē, profesionāļu vidū, un ir lielāka iespēja, ka atstātā vizītkarte ar bukletu sasniegs savu adresātu, nevis nonāks papīrgrozā.

AA grupa drīkst informēt par sevi – mēs neesam slepeni! (Kā citādi jaunatnācēji uzzinās par mums?) Ieteiktu iepazīties ar bukletu “AA grupa... Kur tas viss sākas”. Kā arī labprāt atbildēsim uz jūsu jautājumiem par aprakstīto pieredzi.

Galvenais paliek jautājums: vai manā apkārtnē zina par AA un to, ka notiek AA sapulces.

Ivars S., grupa “Upe”, Ādaži


Recent Posts

See All
bottom of page