top of page

Darbības vārds ar nozīmi



Pateicības sajūta, tās jēga, atveseļojoties kopā ar AA, man ir krasi mainījusies. Dzerošajā laikā izjutu pateicību, ka no rīta nav pārāk smagu paģiru, vēlāk teicu paldies pati sev, ka otrā rītā ir vēl ko dzert. Grimstot aizvien dziļāk alkohola atkarībā, jutu miglainu pateicību, ja nebiju pieķerta melos par neizdarīto, par neiešanu uz darbu, par to, ka ir izdevies sakarīgi samelot, kāpēc nebūšu darbā, vai kāpēc neesmu izdarījusi apsolīto. Mana dzerošā laika pateicība bija manipulatīva, sevi žēlojoša un galu galā – es biju nepateicīgs cilvēks. Es ne-pateicu sev patiesību par sevi pašu un savu atkarību, bet izmantoju pateicības, lai kaut ko egoistiski iegūtu sev.

Ne velti, strādājot ar AA Divpadsmit soļiem, pateicībai tiek veltīta liela uzmanība – acīmredzot tā ir viena no iezīmēm, kuras atkarīgam cilvēkam trūkst vai arī tā tiek lietota izkropļotā veidā. Pateicoties AA programmai un tās lietojumam ikdienā, pateicības fokuss vēršas pret Augstāko Spēku un līdzcilvēkiem, tā iegūstot citu jēgu un dziļumu. Pateicība kļūst par darbības vārdu ar nozīmi – kalpošana, empātija, atbildības uzņemšanās un godīgums.

Mūsu žurnāla aprīļa numurs veltīts pateicības tēmai, kuru vienlaikus ar skaidrību kā dabisku dzīves sastāvdaļu mācījās pieņemt raksta “Pateicība pateicībām” autore Inese (krievu valodā ŠEIT).

“Es vai Augstākais spēks?” – kuram pienākas pateicība par skaidro dzīvi, pārdomās dalās Jānis. Savukārt no Grapevine tulkotajā rakstā “Bezspēcības dāvana” uzzinām, cik nozīmīga vieta pateicībai ir visā atveseļošanās ceļā.

Kā regulāra pateicību rakstīšana maina attieksmi pret dzīvi, atklāj A. raksts “pateicīgs un mierīgs™”. Maijas pārdomas, cik vienlaikus grūti, bet nepieciešami ir būt pateicīgam arī par dzīves sarežģījumiem, rakstā “Pateicība par 12 sliktām lietām” (krievu valodā ŠEIT).

Paldies Annai par dzīvesstāstu “Otrā iespēja” – skaudru, bet cerību un pateicību raisošu.

“Pateicības pārpilnībā cilvēka saviļņojums noteikti izpaudīsies kā mīlestība, smalkākās mums zināmās jūtas.” (As Bill Sees It, 37. lpp.) Lai mums, aprīlī ieejot, pateicības un mīlestības pilnas sirdis!

Redakcijas vārdā –

Zita

Klausies “Vīnogu” SoundCloud profilā!

Pateicībā par skaidrību uzraksti savu dzīvesstāstu vai pieredzi par kādu no nākamo mēnešu tēmām:

PIEŅEMŠANA (GAN SEVIS, GAN CITU) – līdz 1. maijam.

SKAIDRĪBAS UZSĀKŠANA DAŽĀDOS VECUMOS – līdz 1. jūlijam

DARBS UN AA / PROFESIONĀLĀ DZĪVE SKAIDRĀ – līdz 1. augustam

 

 

 

 

Recent Posts

See All
bottom of page