top of page

Senas saites un jaunas pieredzes

“Mājas grupa” ir tēma, kuru “Vīnogas” redakcija izvēlējās oktobrim.



Piedod, lasītāj, par triviālo un gana personisko salīdzinājumu, bet manu dzīves pieredzi raksturo divas laulības un divas mājas grupas. Tāpat kā pirmajā laulībā arī savā pirmajā mājas grupā iebrāzos ar egoistisku jaunatnācējas attieksmi – kas man par to būs, kā es te jūtos un ko visu vajadzētu mainīt, lai būtu pēc mana prāta. Lai arī šķiršanās bija sāpīga, tagad manī ir tikai milzīga pateicība par iegūto pieredzi, par mīlestību, ko saņēmu, un rezultātu – trīs burvīgiem bērniem (laulībā) vai par skaidrības gadiem mājas grupas variantā.

Tagadējo mājas grupu dibinājām no jauna un ar pilnīgi citiem nosacījumiem, jo grupas manā mazpilsētā nebija, bet šeit noteikti ir alkoholiķi, kuri joprojām cieš, un šeit es varu dot to mazumiņu pieredzes, ko savos skaidrības gados esmu uzkrājusi. Šovasar manai mājas grupai palika pieci gadi, un tas ir vairāk nekā manai otrajai laulībai. Ir gājis dažādi – ir prieka brīži par izdevušos sapulci, par jaunatnācējiem, kas aizķeras un paliek, bet ir arī grūtāki brīži, kad saprotam, ka kaut kas nav izdarīts un esam ieslīguši ikdienā.

Vienalga, vai esi senām laulības saitēm saistīts ar savu mājas grupu, vai varbūt Tev ir “esmu atvērts jaunām pieredzēm” periods – novēlu, lai interesanta lasīšana vai patīkama klausīšanās!

Zanda rakstā “Māju sajūta” dalās pieredzē, kā ir tad, ja esi jaunatnācējs un tava mājas grupa darbojas tiešsaistē (raksts krievu valodā lasāms un klausāms ŠEIT).

Kā Cēsu Audzināšanas iestādē jaunieši paši nodibināja grupu, lasāms rakstā “Savs ceļš” (Свой путь”).

Savukārt Monvīds rakstā “Pārkāpt mājas grupas slieksni” stāsta, ka skaidrības laikā attieksme pret mājas grupu ir mainījusies.

Atraktīvajā rakstā “Mana grupa – mans futbola klubs” O. K. salīdzina angļu līdzjutēju un alkoholiķu sajūtas, bet oktobra dzīvesstāstu lasi rakstā “Neuzņēmos atbildību par savu dzīvi”.

Jautājumu “Vai tu dreifē apkārt vai ieņem stabilu stāju?” izskata no starptautiskā AA žurnāla Grapevine pārpublicētais raksts.

Priecāsimies, ja arī Tu dalīsies savās pārdomās kādā no nākamajiem “Vīnogas” numuriem! Līdz 1. novembrim gaidām rakstus par tēmu “Augstākais Spēks”.

Ar rudenīgiem sveicieniem

redakcijas vārdā – Zita


Recent Posts

See All
bottom of page