top of page

Personiska, trausla un skaista pieredze

Uzzinot, ka man uzticēts uzrakstīt šī mēneša redakcijas sleju par tēmu “dvēseles miers”, nodomāju, ka šis ir otrs nesaprotamākais, aizdomīgākais un personiskākais termins, ar ko man nācies saskārties sadraudzībā (pirmais ir “Augstākais Spēks”).



Uz AA atnācu ar alkoholisma samocītu, nogurušu un trauksmainu dvēseli, bez miera un bez ticības, ka kaut kas radikāli mainīsies, bet varbūt es vismaz beigšu dzert! Kā ar daudzām lietām manas domas par dvēseles mieru mainījās. Aizspriedumus un skepsi, kāpēc jālieto tik skaļi vārdi, nomainīja pašas pieredzētais. Tas nenotika ne ātri, ne viegli, bet tas bija un ir tā vērts!


Dvēseles miers ir dziļi personiska, trausla un skaista pieredze. Paldies visiem tiem, kas bija ar mieru dalīties, ko viņiem nozīmē šis jēdziens, kā tas bija, notika, pazuda vai atkal atgriezās!


Raksta “Kas man ir dvēseles miers?” autore Ieva atklāti dalās par trauksmi pusaudzes vecumā, alkohola sniegto eiforiju un tai sekojošo apātiju, par to, kā skaidrībā mirklīgas emocijas aizvien vieglāk nošķiramas no ilglaicīgas iekšējās stabilitātes.


Pamosties no rīta bez bailēm trīs dienas pēc kārtas – tā alkoholiķe D. sajuta pirmo mieru, par to vairāk lasiet rakstā “Soļi uz dvēseles mieru” (krievu valodā ŠEIT).


“Es lūdzos būt par miera okeānu lietās, ko nevaru ietekmēt, un drosmi būt par spēcīgu vilni lietās, ko varu mainīt,” ar poētisku līdzību Arvīds rakstā “Dvēseles miera līmeņi” atklāj, kā ilgstošas skaidrības laikā mainās izpratne par iekšējo mieru (krievu valodā ŠEIT).


Kādu vakaru mēs, redkolēģijas biedri, sanācām kopā tiešsaistē un dalījāmies pārdomās par dvēseles mieru. Sarunu moderēja un jautājumus uzdeva Andris. Šis mums ir jauns formāts un lasāms tas ir rakstā “Noticēt, sajust un nest tālāk”.


“Dvēseles miera lūgsna kā universāla formula” ir šī mēneša tulkojums no starptautiskā AA izdevuma Grapevine, bet ar dzīvesstāstu “No izmisuma līdz pateicībai” dalās Anonīmais alkoholiķis numur 5, kurš ir viens no pirmajiem Latvijas AA biedriem.


Joprojām “Vīnogu” var ne tikai lasīt, bet arī klausīties (ŠEIT).


Dvēseles mieru vēlot,

redakcijas vārdā

Zita


Rakstu pa rakstam “Vīnogā” esam pārsnieguši jau 200 publikāciju skaitu. Paldies visiem, kas raksta, tulko, ierunā, lasa, ziedo un stāsta par “Vīnogu” citiem. Kopā mēs varam!


Arī Tu vari uzrakstīt “Vīnogai” par savu pieredzi. Īpaši gaidām dzīvesstāstus un rakstus par nākamo mēnešu tēmām:

NOPIETNI PĀRBAUDĪJUMI SKAIDRĀ – līdz 1. aprīlim

CEĻOŠANA SKAIDRĀ – līdz 1. maijam


Recent Posts

See All
bottom of page